מערכות מכונאות רכב

אודות המגמה

מקצועות הלימוד של המגמה הם מערכות מכונאות רכב ומדעי התחבורה המתקדמת.

במקצוע מערכות מכונאות רכב (יישומי אוטוטק) תלמידי המגמה מתנסים בתחזוקה שוטפת של כלי רכב בעלי מערכות טכנולוגיות משוכללות – הידראוליות, מכאניות ופנאומטיות, ולומדים לאבחן ולתקן תקלות.

מקצוע מדעי התחבורה המתקדמת חושף את התלמידים למכלול תחומי ידע מגוונים כגון: הנדסת רכב, מערכות בקרה בתחבורה והנדסת הנעה ומרכב.

תעודות ההסמכה של המגמה

תעודת בגרות:
תלמידיה המצטיינים של המגמה זכאים לתעודת בגרות-טכנולוגית (24 י"ל) מטעם משרד החינוך המאפשרת המשך לימודים לתואר ראשון.

תעודת הסמכה טכנולוגית:
תלמידי המגמה זכאים לתעודת הסמכה טכנולוגית (14 י"ל) מטעם משרד החינוך המאפשרת המשך לימודים במכללה לטכנאי והנדסאי.

תעודות הסמכה מקצועית:
תלמידי המגמה משתתפים משתלבים בהכשרה מעשית במוסכים יום בשבוע במהלך לימודיהם בכיתות י"א ו-י"ב. מבחן הסיום מקנה לתלמידים תעודת הסמכה מקצועית אוטוטק 1 מטעם איגוד המוסכים ובשיתוף עמותת תעשיידע.